Toyota Century on japanilaismerkin lippulaiva, joka on ollut tuotannossa yli viidenkymmenen vuoden ajan. Vaikka mallilla on ikää, on se vasta kolmannessa sukupolvessaan, joka esiteltiin vuosi sitten Tokion autonäyttelyssä.

Pari viikkoa sitten Japanissa nähtiin hämmästyttävä Century GRMN. Kirjaimet tulevat sanoista Gazoo Racing Masters of Nürburgring.

Century on Japanissa totuttu näkemään keisarin, ministerien ja yhtiöiden pääjohtajien autona, eikä urheilullisuus ole ollut siihen yhdistetty määritelmä. Salaperäisessä valkoisessa autossa oli kuitenkin hiilikuituosia, spoilereita ja muuta sporttisuuteen yhdistettävää.

Mystisen Century GRMN:n salaisuus selvisi, kun toimittajat yllättivät Toyotan pääjohtajan Akio Toyodan sujahtamassa auton takapenkille. Toyota ei ujostele autoaan, vaan julkaisi siitä kuvia Facebook-sivullaan. Hän myös totesi median edustajille, että häntä on erityisesti kehotettu olemaan driftaamatta autolla, koska siinä on paljon erittäin kalliita kehitysosia.

Toistaiseksi ei tiedetä, onko kyseessä pääjohtajalle räätälöity yksilö, vai harkitseeko Toyota Century GRMN -version tuotantoa. Joka tapauksessa tempaus vahvistaa sitä, että Toyota haluaa eroon vähän tylsiä autoja tekevän massavalmistajan leimastaan.