Joko nyt olisi älykellojen läpimurron aika?

Samsung esitteli torstai-iltana uuden Galaxy Watch -älykellon, jossa yhtiö lupaa olevan puolet entistä pidempään akunkesto, 4g-yhteydet sekä uusia terveys- ja liikuntatoimintoja.

Vaikka useat valmistajat – Samsung yhtenä suurimmista – ovat tuoneet viime vuosina myyntiin älykelloja, suurta läpimurtoa ei ole vielä nähty.

Galaxy Watch julkaistaan kahtena versiona ja kolmena värivaihtoehtona: 46 millimetrin malli Silver-värissä sekä 42 millimetrin malli Midnight Black ja Rose Gold -väreissä. Lisäksi saataville tulee uusia personoitavia rannekevärivaihtoehtoja. Galaxy Watch on yhteensopiva Android- ja iOS-laitteiden kanssa.

Galaxy Watchin parannettu akkukesto yltää yli 80 tuntiin eli reiluun kolmeen vuorokauteen 46 millimetrin versiossa.

Samsung kertoo, että Galaxy Watchissa on muun muassa stressinhallintatoiminto, joka tunnistaa korkeat stressitasot ja tarjoaa vinkkejä rauhoittavista hengitysharjoituksista. Uusi  unenseuranta taas helpottaa kaikkien unen tasojen seurantaa, mukaan lukien REM-unisyklit.

Galaxy Watchissa on myös uusia kuntoilutoimintoja. Sisäänrakennetun sykemittarin ja GPS:n sekä Under Armourin ja Speedon treenisovellusten avulla käyttäjät voivat seurata harjoituksiaan juostessa, uidessa ja kuntosalilla. Galaxy Watch tunnistaa tiedotteen mukaan yhteensä 39 erilaista harjoittelutapaa, joihin lukeutuu 21 uutta sisätreenilajia. Samsung Healthin avulla käyttäjät voivat helposti seurata jokapäiväistä liikkumistaan ja tallentaa useita liikuntamuotoja automaattisesti.

Galaxy Watch tulee myyntiin syyskuun aikana, Samsung kertoo. Suositushinta 46 millimetrin mallille Silver-värissä on 399 euroa, ja 42 millimetrin mallille Midnight Black ja Rose Gold -väreissä 379 euroa.