Seat Cordoban ja Volkswagen Polon farmariautot ovat saman perheen kaksoset, eivät kuitenkaan identtiset. Niillä on selvät luonne-erot, niin kuin ihmiskaksosillakin. Joku pitää toisesta, ja toiselle on tärkeätä jotkut muut ominaisuudet.

Cordoban ja Polon farmarimallien ainoat erot ovat varustelussa ja moottoreissa. Moottoreista yksikään ei ole samanlainen kuin sisarmallissa. Polossa on 1,6-litraisen lisäksi myös pienempi 1,4-litrainen bensiinikone, mutta tehokkain on Seat Cordoban 1,6-litrainen moottori. Seatin diesel on turboahdettu, toisin kuin VW:n malli.

Tilaa kaksosten takakontissa on kokoon nähden paljon. Autojen pituus ylittää vain vähän neljän metrin rajan, mutta tavaratilaan on saatu pituutta penkit kaatamalla 1,5 metriä. Se on esimerkiksi vain 14 senttiä vähemmän kuin Golfin farmarissa. Vakiokokoisia muuttolaatikoita taakse mahtuu kahdeksan. Tavarat saadaan piiloon vedettävällä verholla, jonka alle tilaa jää mukavat 54 cm.

Valinta näiden kahden välillä on pitkälti makuasia. Autot tehdään samalla valmistuslinjalla, joten laatu on sama. Valintakriteereiksi jäävät erilaiset moottorit, kulutus sekä myynti- ja huolto-organisaatio. Molemmat sopivat pienen perheen perhe-autoksi, jonka lastaaminen on tavallista henkilöautoa helpompaa.

(Lyhennelmä Kari Pynnän artikkelista TM 7/99, s. 100-101)