Seat liittyy nelivetoisella Leon X-Periencellään kasvavaan maasturiasiakkaille suunnattujen farmariautojen joukkoon.

Volkswagen Groupilla on hyvät kokemukset hivenen korotettujen ja ulkonäöltään jyhkeämpien farmariautojen myynnistä. Trendin aloitti Audi A6 Allroadilla, jota seurasi pienempi A4 Allroad. Vähän myöhemmin myös Škoda ja Volkswagen esittelivät samantyyliset mallit. Ja nyt on vuorossa konsernin suurista merkeistä viimeisenä Seat.

Tämän tyylisuunnan mukaisesti koriin on lisätty muovisuojuksia, jotka korostavat auton maasturimaisuutta. Pyörien aukkoja on levitetty ja autossa on edessä ja takana alumiinisuojat pahempia paikkoja varten. Niistä selviämisessä auttavat myös neliveto ja korotettu jousitus.

Lähtökohtana Seat Leonin uudelle X-Periencelle on nelivetoinen farmarimalli eli Leon ST 4Drive. Tekniikka on suoraan siitä, eli valittavana ovat 1,6- ja 2,0-litraiset turbodieselit sekä 1,8-litrainen bensiiniturbo. Autoon saa myös DSG-kaksoiskytkinvaihteiston ja paljon lisävarusteita.

Uutuuden myynti alkaa syksyllä ja ensimmäiset autot saapuvat Suomeen vuoden vaihteessa. Seat Leon X-Periencen tehtävänä on tietenkin löytää merkille uusia ostajia, mutta myös tasoittaa tietä vuonna 2016 esiteltävälle ensimmäiselle Seat-katumaasturille.