Auto China järjestetään vuorovuosin Pekingissä ja Shanghaissa. Tänä vuonna on jälkimmäisen vuoro. Shanghaissa autot ovat uudessa upeassa messukeskuksessa, jossa hallien pinta-ala on yli 300 000 neliömetriä eli pyöreästi viidenkymmenen jalkapallokentän verran. Kun autoja on siellä pitkälti toistatuhatta ja uutuuksiakin parisataa, niin toimittajan jalat ja aivot ovat kovilla.

Tässä on näyttelyn ensimmäinen anti, jossa tärkein on Mercedes-Benzin kompaktin autoluokan seuraava sukupolvi eli Concept A Sedan. Saksalaiset vahvistivat, että sen valmistus alkaa Uudessakaupungissa vuoden 2018 aikana.

Merkittävää on muotoilun uusi pelkistetty tyyli, jossa on luovuttu hurjista pokkauksista. Kiinalaiset rakastavat porrasperäisiä malleja, minkä vuoksi konseptiauto on sellainen. Se tulee varmasti myyntiin myös Euroopassa, mutta vielä on turhan varhaista pohtia, tehdäänkö nekin Suomessa.

Kuviemme uutuuksista Mini on jo hinnoiteltu ja myynnissä, Nissan on tulossa pian Qashqain jälkeen uudistuneena syksyllä. Lexus kuuluu vuoden vaihteen uutuussatoon, mutta Lynkiä joudutaan odottamaan vähän pidempään. Citroënin myynti alkaa Kiinassa syksyllä, mutta Euroopassa sen saadaan kauppoihin vasta syksyllä 2018.