Tällaisesta emme ole ennen kuulleetkaan, koska luultavasti asia ei ole tullut kenenkään mieleen. Škodalla on nyt ”Ringin” 20,832 kilometriä pitkän radan kierrosennätys aivan uudessa 7-paikkaisten katumaasturien sarjassa. Aika on 9 minuuttia 29,84 sekuntia ja se ajettiin Kodiaq RS:llä, joka esitellään lokakuussa Pariisin autonäyttelyssä.

Kuljettajaksi Škoda kutsui Sabina Schmitzin, joka tuntee radan erinomaisesti. Vuonna 1996 ensimmäisenä naisena Nürburgringin 24 tunnin kilpailun voittanut ja seuraavana vuonna toistamiseen ruutulipulle ensimmäisenä tullut kilpa-ajaja kyydittää myös matkustajia kuuluisalla Jackie Stewartin Vihreäksi helvetiksi nimeämällä radalla. Schmitz arvioi ajaneensa radalla yli 30 000 kierrosta, mikä tarkoittaa pitkälti yli puolta miljoonaa kilometriä.

Škoda kehitti Kodiaq RS:n sijoittamalla konepellin alle kaksilitraisen turbodieselin 176 kilowattia kehittävän version. Kahdella ahtimella varustetun moottorin saa vain Kodiaqin RS-malliin. Autossa on myös mukautuva alusta, johon voi valita mieleisen ajotilan.