Pariisin autonäyttelyssä Škodan osaston vetonaulana oli Vision RS -koemalli, joka herätti huomiota urheilullisella muotoilullaan. Yhtiön ajatuksena on vahvistaa asemaansa perheautoluokassa.

Nyt Škoda on antanut julkisuuteen ensimmäisen kuvan tuotantomallista, joka esitellään vielä kuluvan vuoden aikana.

Uusi malli on joko Rapid tai sitten se ristitään aivan uudelleen. Tähän saakka Rapid on ollut tyyliltään hieman muita Škoda-malleja pelkistetympi ja myös tuotantokustannuksiltaan halvempi.

Nyt malli asemoidaan paljon lähemmäksi Volkswagenin Golfia, ja yhtiön sisällä sitä kutsutaan Golfin-tappajaksi. Perusrakenteena on skaalattava MQB, jota käytetään yhä useammassa Volkswagen Groupin mallissa.

Viitteenä aiempaan on se, että kuva on nimetty Spacebackiksi, joka on nykyisen Rapidin lyhyemmän korivaihtoehdon nimi. Toisena korinahan on ollut nelioviselta näyttävä viisiovinen viistoperä.

Uuden mallin linjat noudattanevat Vision RS:n tyyliä ja vievät Škodan muotokielen uuteen aikakauteen. Pian nähtävällä uudella Škodalla on hyvä harjoitella, ennen kuin yhtiön tärkein malli, Octavia, siirtyy seuraavaan sukupolveen parin vuoden kuluttua.

On mielenkiintoista nähdä, saadaanko uuteen mallisarjaan myös Pariisissa nähdyn koemallin kaltainen RS-versio. RS-mallin lisääminen Kodiaqin vaihtoehdoksi viittaa siihen, että Škoda aikoo kosiskella urheilullisista autoista kiinnostuneita ostajia. Lisäksi koemallin lataushybriditekniikka olisi mielenkiintoinen tulokas mallistoon.