Tältä näyttää Škoda Kodiaq GT, joka liittyy kasvavaan katumaasturien joukkoon, joissa valmistajien mukaan käytännöllisyys yhdistyy urheilullisuuteen. Jälkimmäistä edustaa ”coupémainen” kori, jossa on viistoperä. Ehkä auto on vähän vakiomallia linjakkaampi, mutta samalla syödään takapenkkiläisten pääntilaa ja tavaratilaa.

Kuvat ovat Kiinasta, missä Shanghai-Volkswagen on aloittamassa uuden Škoda-mallin valmistuksen. Akseliväli on ennallaan, mutta kori on kuutisen senttimetriä vakio-Kodiaqia lyhyempi ja muutaman millimetrin matalampi. Istuinpaikkoja on viidelle, eikä 7-paikkainen versio ole suunnitelmissa.

Kiinassa keulalla on kaksilitrainen bensiiniturbo joko 137 tai 162 kilowatin tehoisena. Kummankin kanssa on 7-vaihteinen kaksoiskytkinvaihteisto. Perusmalli on etuvetoinen ja kalliimmissa versioissa on neliveto.

Škoda Kodiaq GT esitellään syyskuussa Chegdun autonäyttelyssä ja sen myynti alkaa Kiinassa tämän vuoden puolella. Nyt jäämme mielenkiinnolla odottamaan, saadaanko Kodiaq GT myös Euroopan mallistoon.

Kuvat: ChinaCarNews