skoda_logoŠkoda Auto on alkujaan tšekkiläinen, tätä nykyä saksalaiseen Volkswagen-konserniin kuuluva autotehdas, ja Mercedes-Benzin ja Peugeotin ohella yksi vanhimmista edelleen toimivista autonvalmistajista. Škoda-yhtymä on perustettu Plzeňissä 1859 ja idean takaa löytyy mies nimeltä Emil von Škoda.

Vuonna 1924 Škoda osti autonvalmistaja Laurin & Klementin, jonka juuret ulottuivat aina 1800-luvun loppupuolelle. 1930-luvulla Škoda oli yksi merkittävimpiä raskaan teollisuuden yrityksiä ja yrityksen tuotantoon kuuluivat ajoneuvojen lisäksi muun muassa aseet ja työstökoneet. Vuosien varrella Škoda on valmistanut myös polku- ja moottoripyöriä. Vuonna 1934 Škoda esitteli mullistavan ja kekseliään keskusputkirungolla varustetun Popular-mallinsa.

Škodan varsinainen läpimurto tapahtui vuonna 1996 merkin lanseerattua markkinoille Skoda Octavian, ja muutamaa vuotta myöhemmin menestys sai jatkoa Skoda Fabian ansiosta. Škoda on myös toiminut jääkiekon maailmanmestaruuskilpailujen pääsponsorina vuodesta 1993 lähtien ja jatkaa roolissa aina vuoteen 2017 asti.

Lue myös:

Näytä kaikki Skoda-aiheiset artikkelit

Katso myös autohinnastosta eri mallien myyntihinnat.