Nopeasti kasvavaan Skoda-mallistoon esitellään Fabian ja Octavian väliin porrasperäinen Rapid.

Skodan osaston tähtenä ei loista Rapid vielä maaliskuisessa Geneven autonäyttelyssä, vaan se säästetään syksyyn ja Pariisin autonäyttelyyn. Uusi malli saadaan myyntiin vuoden vaihteen kieppeillä.

Porrasperäisten automallien myynti on laskussa, mutta Rapidin tekee erittäin mielenkiintoiseksi sen hinta. Saksassa hintojen arvioidaan alkavan 13 000 eurosta, mikä tarkoittaa, että halvin Rapid-versio voisi olla meillä 16 000 euron hintainen.

Kuvissa on Intiassa valmistettava malli, josta EU-versio tulee eroamaan jonkin verran keulan ja perän viimeistelyn osalta. Sitä vastoin auton mitat eli 4,4 metrin pituus, 1,7 metrin leveys ja 1,47 metrin korkeus säilyvät ennallaan. Tavaratilaa on käytettävissä 460 litraa ja sitä voi laajentaa takaistuimen selkänojat kaatamalla.

Intiassa Rapidin konepellin alta löytyy vapaasti hengittävä 1,6-litrainen, mutta Euroopassa perusmoottorina on 1,2-litrainen TSI joko 63 tai 77 kW:n tehoisena. Jopa Citigon kolmisylinterinen yksilitrainen voimanlähde saatetaan asentaa Rapidiin. Vaihtoehdoksi tulevat Volkswagen Groupin pienemmät dieselmoottorit.