Olemme jo aiemmin kertoneet uudesta Octavia RS:stä ja uudistuneesta Superbista, ja nyt ne ovat tulleet Suomeen.

Suomen automarkkinoilla Škoda kamppailee merkkikohtaisessa henkilöautomyynnissä kolmospaikasta Fordin kanssa. Mallikohtaisissa rekisteröinneissä tšekkimerkki löytyy kolmospaikalta Octaviallaan, mutta markkinointijohtaja Jussi Kostiaisen mukaan tavoite on korkeammalla. Siitä antavat viitteitä kesä- ja heinäkuun rekisteröinnit, joissa Octavia on ollut ykkönen.

Kostiainen kertoo, että vasta nyt aletaan Octavia Combia eli farmaria saada maahan riittävästi. Ensi viikonloppuna esitellään Octavia RS, joka on herättänyt maahantuojan mukaan jo ennen Suomeen saapumistaan runsaasti kiinnostusta etenkin yritysasiakkaissa. Suomessa on entuudestaan yli 2 500 Octavia RS:ää, ja sen osuuden uskotaan olevan jatkossakin kymmenen prosenttia mallin kokonaismyynnistä.

Samalla Suomeen uudistunut Superb, jonka TM näki ensimmäisen kerran viime huhtikuussa Shanghain autonäyttelyn yhteydessä. Ulkoiset muutokset ovat vähäisiä, mutta moottorien polttoainetaloutta on parannettu merkittävästi. Alempien päästöjen myötä suuri osa Superb-malleista on 2 000 – 4 000 aiempaa halvempia.