Hyvin valmis koemalli Vision RS näyttää paljon viitteitä vielä tänä vuonna esiteltävästä Škodan uutukaisesta. Huippusuositun Octavian ja hiukan edullisemman Rapidin välissä on merkin mallistossa selvä aukko, jonka uusi malli tulee täyttämään.

Uutuusmalli kilpailee suoraan Ford Focuksen, Kia Ceedin ja tietysti myös Volkswagen Golfin kanssa. Ainakin toistaiseksi tulossa on vain viisiovinen korimalli, ja farmarin tarvitsijat ohjataan edelleen Octavian pariin. Tästä taas seuraa, että vuonna 2020 myyntiin tuleva neljännen sukupolven Octavia ei ole ainakaan nykymallia pienempi.

Etenkin istuimien osalta futuristisessa ohjaamossa on  suurien linjojen osalta yhteistä tulevan tuotantomallin kanssa. Lattiamatot on valmistettu ananaksen lehtien kuidusta, jota on vahvistettu hiilikuidulla.

Pariisissa esitelty auto on vielä selkeästi koemalli, mutta korin ja mittasuhteiden puolesta se on hyvin lähellä valmista. Jopa osa muotoiluelementeistä esimerkiksi auton keulassa tulee siirtymään tuotantomalliin lähes sellaisenaan.

Koemallin toisena tehtävänä on antaa vihjeitä seuraavien RS-mallien ilmeestä. Tulevaisuutta saattaa olla myös koemallin sisustassa, joka on valmistettu kasviperäisistä materiaaleista.

Vanteet, ilmanohjain katon takaosassa ja voimakkaan muotoinen diffuusori ennustavat RS-versioiden tulevaisuuden kehityssuuntia. Itse kori taas kertoo jo hyvin tarkasti Škodan seuraavasta uudesta mallista.

Ajovalot ovat melkoisia taideteoksia nykyään myös tuotantoautoissa. Koemallin ”silmäkulmaan” on kätketty RS-logo.

Takamatkustajien erillisistuimet eivät päädy tuotantoautoon, mutta tyylikkäät ne kyllä ovat. Sama pätee jättimäiseen lasikattoon.