Smart-tuoteperhe laajenee ensi keväänä, kun kaupunkiauto Smart City Coupé ja pian markkinoille tulevat Roadster ja Roadster Coupé saavat seurakseen nelipaikkaisen, viisiovisen Forfourin.

Forfour käyttää samaa perusrakennetta kuin uusi Mitsubishi Colt, joka on jo myynnissä Japanissa. Forfourin pituus tulee olemaan 3,75, leveys 1,79 ja korkeus 1,45 metriä, akseliväli noin 2,5 metriä ja paino tuhannen kilon luokkaa. Forfour on hieman A-Mersun perusmallia pidempi, mutta autojen ei uskota suoraan kilpailevan samoista ostajista. Kokonsa puolesta Forfour sijoittuu kyllä muuten kovasti kilpailtuun pikkuautosegmenttiin.

Moottorivalikoiman muodostavat nelisylinteriset 1,3:n ja 1,5 litran bensiinimoottorit, joissa tehoa on 70 ja 80 kilowattia, sekä kaksi yhteispaineruiskutteista dieseliä. Myöhemmin tarjolle tulee myös kahta edellä mainittua pienempi bensiinimoottori.

Forfour pyrkii olemaan sporttinen ja nuorekas automalli, jossa on tietysti lasikatto ja persoonalliset verhoiluvaihtoehdot. Turvallisuuspuolelle kuuluu tietysti suurlujuusteräksinen turvakehikko, joka yhdessä keulan törmäysenergiaa sitovien rakenteiden kanssa vähentää matkustustilan muodonmuutoksia onnettomuustilanteessa.

Euroopassa Smartit ovat löytäneet ostajakuntansa melko hyvin, joten Forfourillekin on varmasti vientiä. Koska Smart on voimakkaasti profiloitunut tuote, ei ostajakunta välttämättä ole aivan samaa kuin pikkuautosegmentissä yleensä. Forfourin virallinen esittely on syksyllä Frankfurtin autonäyttelyssä, jolloin autosta viimeistään saadaan enemmän virallista tietoa.

(Tiivistelmä Harri Domonyin artikkelista TM 10/03, s. 4-5)