Talouslehti The Wall Street Journal kertoo, että PlayStation 4 on pelikonsolina pian elinkaarensa loppupuolella.

Julkaisun toimittaja siteeraa Twitterissä PlayStation-johtajana tunnettua John Koderaa, joka kertoi näkemyksistään Tokiossa järjestetyssä tapahtumassa (Sonyn strategiapäivitys vuosille 2018–2020).

Kyseessä ei kuitenkaan ole varsinainen uutispommi, vaan odotettu ilmoitus siitä, että lähes viisi vuotta sitten myyntiin tulleen pelikonsolin ei enää odoteta tekevän kauppaansa entiseen malliin. Yhtiö pyrkii paikkaamaan heikentyvää laitemyyntiä kasvattamalla PlayStation Plus -tilauspalvelunsa jäsenmäärää.

Lisäksi Sony luottaa tuleviin hittipeleihinsä ja satsaa vahvasti myös uusiin yksinoikeusjulkaisuihin.

Samalla se kuitenkin myöntää, että esimerkiksi PlayStation VR ei ole ollut aivan odotetun kaltainen menestystuote. Alusta kasvaa yhä, mutta hitaammin kuin alun perin piti.

Mutta seuraavasta PlayStation-konsolisukupolvesta ei Sonyn tilaisuudessa mainittu mitään konkreettista, vaan jotain ihan muuta:

Tosin jo etukäteen oli tiedossa, että tänä vuonna ei tulisi luvassa aiheeseen liittyviä virallisia ilmoituksia. Useiden uskottavina pidettyjen analyytikkojen mukaan PlayStation 5 saapuu aikaisintaan vuonna 2020, jolloin ensipaljastus tapahtuisi alkuvuodesta 2019 ja yksityiskohdat lyötäisiin lukkoon vuoden lopussa.

Lisää PlayStation-uutisia tulee joka tapauksessa jo kesäkuun E3 2018 -tapahtumassa.