Monilla on yhä käytössään vuosikausia vanha PlayStation Network Online ID -nimi, joka ei välttämättä tunnu enää omalta, saati edes asialliselta. Tähän asti sitä ei ole saanut muuttaa.

PSN ID on keskeinen osa peli-identiteettiä.

Asiaan on onneksi tulossa pitkään toivottu muutos, eikä sitä tarvitse enää odottaa kauan.

Tunnuksen saa vaihdettua mieleisekseen kenties heti vuodenvaihteen jälkeen, sillä uusi ominaisuus on juuri siirtymässä PlayStation Preview -testiohjelmaan.

Kuten Xboxilla, ensimmäinen vaihto tarjotaan maksutta, minkä jälkeen muutos maksaa (PlayStation Plus -jäsenille 4,99 euroa, muille 9,99 euroa). Vanhan tunnuksen saa näkymään uuden rinnalla, jotta pelikaverit tunnistavat toisensa.

Asiassa on silti yksi epäilyttävän isolta kuulostava mutta.

Sony kertoo tiedotteessaan, että uusi verkkotunnus näkyy ja toimii ongelmitta kaikissa peleissä, jotka on julkaistu huhtikuun 2018 jälkeen. Muutoksen pitäisi tietenkin toimia oikein myös suurimmassa osassa vanhempiakin pelejä mutta ei välttämättä aina.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Sony ei kykene takaamaan uuden tunnuksen toimivuutta kaikilla peleillä. Luvassa voi olla yhteensopivuusongelmia tai muita odottamattomia virhetilanteita, joita yhtiö ei tässä vaiheessa erittele tuon tarkemmin.

PlayStation Preview -testiohjelman jälkeen tiedetään enemmän. Ja mikäli ongelmia ilmaantuu, verkkotunnuksen muutoksen voi peruuttaa milloin tahansa.