Sony on kehittänyt kuuloke-elementteihinsä niin sanotun balanced armature -rakenteen. Sen avulla elementit saadaan niin pieniksi, että kuulokkeet voidaan toteuttaa hifikaiuttimista tutulla monitieperiaatteella.

Uusien balanced armature -kapseleiden koko on vain noin neljännes perinteisestä 13,5 millimetrin dynaamisista elementeistä. Lisäksi ne on valmistajan mukaan helppo virittää halutulle äänialueelle, eli toimimaan joko basso-, keskiääni- tai diskanttitoistimena.

Sony XBA-4

Balanced armature -kuulokkeet tunnistaa mallinimen alkukirjaimista XBA. Korvakäytävän sulkevia nappikuulokkeita valmistetaan yhdellä, kahdella, kolmella ja peräti neljällä elementillä. Tyypit ovat vastaavasti XBA-1, 2, 3 ja 4 ja hinnat 75, 200, 275 ja 335 euroa.

Sony XBA-NC850

Sony XBA-NC850 vaimentaa taustamelua digitaalisesti. Koska ääntä tuottava kuuloke-elementit ovat eritäin pieniä, vastamelutekniikka on saatu mahtumaan kuulokkeiden sisään. Sony XBA-NC850 -kuulokkeet maksavat noin 500 euroa.

Sony XBA-BT75

Langattomat bluetooth-kuulokkeet XBA-BT75 sisältävät vastaanottimen, antennin ja akun. Akun varaus riittää 3,5 tunnin kuunteluun. Kuulokkeet voi ladata myös kantopakkauksessa. Sen sisältämä vara-akku riittää 2,5:een latauskertaan. Sony XBA-BT75 -kuulokkeet maksavat 280 euroa.

Sony XBA-S65

Urheilijoille sopivat XBA-S65-kuulokkeet sietävät pesua, roiskevettä ja jopa hetkellisen upottamisen veteen. Ne sulkevat korvakäytävän suun ja vaimentavat siten ulkoista hälyä ja mahdollistavat tukevan bassotoiston. Sony XBA-S65 -kuulokkeet maksavat 85 euroa.