Sony HT-MT500 on hieman leveämpi (50 cm) ja suhteessa matalampi (6,4 cm) kuin valmistajan hyviksi havaitut bluetooth-kaiuttimet (TM 11/2016).

Ääni toistetaan suoraan eteenpäin sijoitetuista kaiutinelementeistä, mikä on musiikintoiston kannalta hyvä asia. Elokuvaääntä voi silti elävöittää tilatehosteilla.

Bassopään kattaa pieni langaton subwoofer (95 x 383 x 380 mm), jonka voi valmistajan mukaan piilottaa vaikka sohvan alle. Suosittelemme silti kokeilemaan subwooferin sijoittamista lähemmäs soundbar-kaiutinta…

Musiikki vahvasti mukana

Kaiutin tukee Spotify Connect -ominaisuutta sekä Googlen Chromecast-tekniikkaa, jolla musiikin saa kuuluviin useista suoratoistopalveluista ja nettiradioista. Uusimmat Android-televisiot tarjoavat nekin Chromecast-tuen. Suoratoistoa varten on oma painike kaiuttimen päällä.

Kaiutin toimii osana wlan-verkkoa hyödyntävää monihuonejärjestelmää. Sen kautta musiikin voi jakaa vaikka koko kotiin. Musiikin saa kuuluviin myös bluetooth-yhteydellä suoraan älypuhelimesta tai tabletista. Sony HT-MT500 tulee kauppoihin maaliskuussa noin 650 euron hintaan.

Edullisempi Sony HT-MT300 ilman Spotify Connect- ja Chromecast-ominaisuuksia ja wlan-siirtoa maksaa noin 350 euroa, ja sen saa sekä mustana että valkoisena.