Razer Ifrit on monella tapaa eräänlainen aikansa tuote.

Toisaalta se vaikuttaa turhakkeelta, ja toisaalta ei – niin hullulta kuin se kuulostaakin.

Koneidensa äärellä työskentelevät tubettajat ja striimaajat voivat nimittäin olla tarkkoja hiustyylistään, joka menee pilalle, jos erehtyy käyttämään vähänkään tuhdimpia kuulokkeita.

Samaan aikaan kun pitäisi puhua lörpötellä, mutta myös kuunnella ja tietenkin vielä näyttää hyvältä.

Razer Ifrit pyrkii ratkaisemaan tuon yhtälön olemalla liki huomaamaton mutta valmistajan mukaan myös hyvä-ääninen kuulokemikrofoni. Se ei kylläkään ole mikään mullistava täsmätuote, vaan lähinnä nappikuulokkeiden ja taustamelua suodattavan kondensaattorimikrofonin yhdistelmä.

Kuuloke-elementit eivät istu korvakäytäviin tiiviisti mutta eivät myöskään jää niiden ulkopuolelle. Kompromissilla haetaan käyttömukavuutta, sillä nykypäivänä ”striimit” saattavat venyä tyylilajista riippuen jopa kymmenen tunnin pituisiksi.

Kevytrakenteiset, korvan ylitse asettuvat sangat toimivat paitsi mikrofonin ja nappien tukena, myös ohjaavat johdon mahdollisimman siististi taakse. Kyllä, Razer Ifrit on siis langallinen kuulokemikrofoni.

Moni saattaisi luulla, että langaton malli olisi voinut olla mukavampi, mutta sellainen lienee luvassa sitten, kun tämä malli on myyty loppuun.
Razer Ifrit maksaa noin 100 euroa.

Hintaan sisältyy myös pieni usb-äänikortti – nimeltään USB Audio Enhancer – joka sisältää liittimet, mikrofonin mykistysnäppäimen ja äänenvoimakkuuden säädön.

Pienenä erikoisuutena siihen voi kytkeä kaksi kuulokemikrofonia samaan aikaan, mistä on hyötyä esimerkiksi haastatteluissa.