Soutuvene liikkuu herkästi jo hyvin pienellä voimankäytöllä. Siksi se on myös erinomainen purjevene. Veikkoset-sivukölisarja tekee hetkessä mistä tahansa soutuveneestä kelpo purjeveneen, kunhan omista tai kavereiden varastoista löytyy vanha purjelaudan riki.

Sarja käsittää mastonjalka-sivuköliyhdistelmän ja peräsimen sekä purjeenhallintaköyden. Mastonjalka-sivyköliyhdistelmä rakentuu kolmesta osasta, jotka kiinnittyvät toisiinsa teleskooppisesti. Säädön ansiosta yhdistelmä sopii erilevyisiin veneisiin, ja periaatteessa mikä tahansa soutukelpoinen vene kelpaakin myös purjehtimiseen.

Aikaa rakenteluun kuluu vain muutama minuutti, eikä työkaluja tarvita. Purjehduksessa vene on yllättävän nopea. Harvoin on niin tyyntä, etteikö sillä voisi lainkaan purjehtia. Mielenkiintoista on myös havaita, kuinka paljon kölit ja masto yhdessä rauhoittavat veneen liikkeitä. Kiikkerinkin soutuvene muuttuu hämmästyttävän vakaaksi, kun vedessä on vajaa neliömetri kölipinta-alaa. Vene nousee luovilla hyvin tuuleen ja sillä on helppo tehdä vastakäännöksiä. Purjehtiessa tulee vain mieleen, että kun vene kerran toimii näin hyvin, niin miksei näillä purjehdita enemmän.

(Tiivistelmä Henrik Weckströmin artikkelista TM 11/2000, s. 90)