Kun erinomaista parannellaan parhaalla ammattitaidolla, ei tulos voi olla muuta kuin ainutlaatuinen. Koriräätäli Alfredo Stolan näkemys Porsche Boxsterista on saanut vaikutteensa viisikymmentäluvulta, mutta tekniikkansa kolmannelta vuosituhannelta.

Porsche Boxster muistuttaa kovasti James Deaninkin tunnetusti tekemää 50-luvun Porsche 550 Spyder -mallia. Alfredo Stolan mielestä ei kuitenkaan tarpeeksi, ja mies päättikin tehdä aiheesta todellisen Spyder Customin, jossa korimuutokset ovat ilmeisiä mutta hienovaraisia.

Stola S82:ssa on 3,4-litrainen kaksoisturbolla varustettu kuutosbokseri. Tehoa on 310-340 kilowattia, ja vääntöä 570 Nm. Kiihtyvyyskin on kohdallaan, satasta mennään jo neljä sekuntia lähdön jälkeen. Pääasia ei kuitenkaan ole moottori, vaan hienostunut suunnittelu.

S82:n ulkoasussa on monia 550 Spyderia muistuttavia yksityiskohtia; moottorin ilmanottoaukot ja ulkokahvattomat ovat ovat niistä vain esimerkkejä. Kromin sijasta on käytetty harjattua alumiinia ja ainoan värilaiskän autoon tuovatkin Brembon punaiset jarrusatulat.

Vaikka Stola S82:n kysyntä onkin ollut huimaa, ei auto koskaan tule sarjavalmistukseen. Valmistuserä on hyvin rajattu; vain parhaille kavereille.

(Tiivistelmä Giancarlo Perinin artikkelista TM 10/2001, s. 30-31 )