Suyotan tai Tobarun kaksikosta nyt myös Subaru julkaisi kesä-heinäkuun vaihteessa jälleenmyyjille ehtivän mallinsa hinnat.

Toyota GT86:n ennakkohinnat ovat olleet julkisuudessa pääsiäisestä lähtien, jolloin auto teki ensivierailun Helsingin messukeskuksessa. Nyt Subarun Boxer engine Rear wheel drive Zenith eli tuttavallisemmin BRZ liittyy kilpaan urheilullisten autojen ostajista. Kaksikon tulo Suomen markkinoille antaa aiheen ennustukseen, että tänä vuonna pienten urheiluautojen myynti kiihtyy viime vuoteen verrattuna.

Harvasta autosta on puhuttu niin paljon jo ennen sen markkinoille tuloa kuin Subarun ja Toyotan yhteistyössä kehittämästä pienestä takavetoisesta urheiluautosta. Perusfaktat ovat, että autossa on 2,0-litrainen bokserimoottori, joka kehittää 147 kW ja 205 Nm. Voima välitetään taka-akselille kuusivaihteisen käsivalintaisen tai automaattivaihteiston kautta ja luistonrajoitin auttaa voimaa löytämään tiensä perille saakka.

Subarusta tulee ensin myyntiin parhaiten varusteltu Sport-Premium-versio, jonka hinnat alkavat käsivalintaisella vaihteistolla 49 372 eurosta ja automaattivaihteisena auto on 226 euroa kalliimpi. Pieni hintaero johtuu siitä, että automaattivaihteisen CO2-päästöt ovat 17 g/km pienemmät (164 g/km). Subaru on kolmisentuhatta euroa Toyotaa kalliimpi, mutta nähtävästi varustelu on parempi. Suoraa vertailua emme voineet tehdä, sillä Subaru ei vielä anna kotisivuillaan tietoa Suomeen tuotavista autoista.