Turvallisuustesteissä Subaru on saanut vuosien ajan parhaita mahdollisia arvosanoja eli rakenne ja varusteet ovat kunnossa. Samaa yhtiö vaatii myös laadulta, sillä Subarun indianan tehtaalla tapahtui kallis virhe.

Indianan tehtaalla valmistetaan Subarun, ainakin toistaiseksi, vain Yhdysvalloissa myytävää kolmirivistä (7-paikkainen) Ascentia. Heinäkuun 13. ja 21. päivien välisenä aikana takaovea kannattelevan keskipilarin hitsausrobotin ohjelmoinnissa oli virhe. Hämmästyttävää kyllä, ongelmaa ei ole kaikissa tuolloin valmistetuissa autoissa, mutta osasta puuttuu hitsauspisteitä.

Subaru toteaa, että autojen rakenne ei välttämättä ole sen vaatimalla tasolla, vaan törmäyksessä loukkaantumisriski voi olla kasvanut. Normaalisti autot kutsuttaisiin huoltoon ja vika korjattaisiin. Nyt niin ei voida tehdä, vaan kaikki kutsuun sisältyvät autot romutetaan, mikäli niissä on vikaa.

Subarun onneksi ainoastaan yhdeksän autoa ehti asiakkaille asti, ennen kuin ongelma huomattiin. Tehdas tarkistaa autot ja jos niistä puuttuu hitsauspisteitä, auto menee metallipuristimeen ja asiakas saa uuden Ascentin.