Uuden automallin tullessa markkinoille on tosi harvinaista, että ensin esitellään farmarikori ja vasta sen jälkeen muut versiot. Samoin on harvinaista, että farmari on suunniteltu erikseen, eikä se ole vain sedan-korin muutos. Nelivetoisuus vakiona kautta malliston ei myöskään ole tavallista. Mutta uusi Subaru Legacy on tällainen farkku.

Subaru Legacyn kolmannen sukupolven sedan-malli tulee myyntiin alkukesästä ja tutustumme siihen sitten lähemmin. Nyt keskitymme Legacyn farmariominaisuuksiin.

Auton tavaratila on suurehko ja selväpiirteinen. Siihen mahtuu 1 270 litran vetoinen laatikko. Takapenkkien nostojärjestelmä edustaa yksiosaisena hieman vanhentunutta rakennetta, ja keskipaikan kolmipisteturvavyön kiinnityssysteemi on hankala. Varustelussa on halvimmissa malleissa tingitty väärästä paikasta, kuormansidontalenkkejä eikä normaalia suojaverhoa löydy.

Subarussa kaupan päälle saa nelivedon, ja vetoautosta haaveilevia kiinnostanee, että kaksilitraisella Legacyllä saa vetää 1 600-kiloista jarrullista perävaunua.

(Lyhennelmä Kari Pynnän artikkelista TM 7/99, s. 102-103)