subaru_logoJapania hallinnoineet joukot määräsivät suuren konsernin uudelleenorganisoitavaksi ja siitä syntyi vuonna 1953 Fuji Heavy Industries. Monella alalla toimivan yhtiön ensimmäinen automalli oli 1500, mutta se jäi harvinaisuudeksi. Sarjatuotantoon päästiin vuonna 1958, kun esiteltiin pienen Fiat 500:n tyylinen kaupunkiauto Subaru 360.

Muutama vuosi myöhemmin Subaru toi markkinoille edistyksellisen FE-mallin, joka oli etuvetoinen ja sen kaikissa pyörissä oli erillisjousitus. Siinä oli myös vastaisku- eli bokserimoottori, josta tuli yksi Subaru-merkin leimallisista piirteistä. Subaru on valmistanut niitä jo yli 15 miljoonaa kappaletta.

Toinen Subarun tuotemerkki on symmetrinen, jatkuva neliveto, joka tuotiin Subaruun jo vuonna 1972 eli kauan ennen nelivetoisten henkilöautojen yleistymistä. Nelivetoisten Subaru-mallien tuotantomäärä on ylittänyt kymmenen miljoonan rajan. Suomeen tuli ensin Subaru Leone, jota seurasivat nopeaan tahtiin Justy, Impreza ja Legacy. Kahdella viime mainitulla voitettiin rallin MM-sarja kolme kertaa. Nykyisin tärkeimpiä Subaru-malleja ovat Forester ja Outback.

Lue myös:

Näytä kaikki Subaru-aiheiset artikkelit

Katso myös autohinnastosta eri mallien myyntihinnat.