Pääkaupunkiseudulla valmistaudutaan taksialan vapautumiseen hyvin erilaisin miettein. Määrätietoisesti korkeatasoisella mustalla autokannalla ylemmän tason yrittäjäksi erottautunut Kovanen Oy ilmoitti pari viikkoa sitten hankkivansa toistasataa Toyota Prius+ -autoa ja perustavansa niillä Fixu-Taxin, joka kuljettaa matkustajia Helsingin keskustassa lyhyitä matkoja kympillä.

Kajon Oy on valinnut toisen tien, sillä se vahvistaa toimintaansa suurimmissa kaupungeissa 180 nelivetoisella BMW 520d:llä. BMW on ollut kohtuullisen kokoinen tekijä taksimarkkinoilla, mutta se on jäänyt tähän saakka Mercedes-Benzin ja Volvon varjoon. Melkoisella BMW-armadalla saksalaismerkki hankkii kerralla tukevamman sijan taksien joukossa.

Kajon Oy kertoo valintansa perustuneen BMW:n laatuun, kustannustehokkuuteen ja nelivetoon. Kajon laajentaa taksikeskustoimintansa valtakunnallisesti. Toiminnan pääpaino on pääkaupungin lisäksi suurimmissa kaupungeissa. Omien kuljettajien lisäksi mukaan otetaan yhtiön laatujärjestelmät täyttäviä franchising-yrittäjiä.

Kajonin uusia BMW 520d xDrive -takseja alkaa näkyä liikenteessä uuden taksilain astuttua voimaan 1. heinäkuuta.