Kesästä alkaen on liikkunut vahva huhu siitä, että Los Angelesin autonäyttelyn. suomalaisittain merkittävin uutuus olisi Mazda3. Tänään tuo aavistus sai vahvistuksen, kun Mazda ilmoitti esittelevänsä tärkeän mallinsa Kaliforniassa ja lähetti ensimmäisen kuvan uutuudesta.

Mazda antaa hivenen tietoja tulevasta mallista, kuten että siinä on uusi SkyActiv-Vehicle Architecture eli suomennettuna uusi perusrakenne. Sen kerrotaan olevan nykyistä vahvempi ja sen ansiosta autolla ajaminen in mukavampaa. Tiedotteen mukaan uuden perusrakenteen ansiosta ihmiset voivat ottaa Mazda3:n ohjauspyörän takana kaiken irti luontaisesta käsityksestään tasapainosta. Korulause tarkoittanee parempaa ajettavuutta.

Voimanlähteenä on uusi SkyActiv X -bensiinimoottori, joka on monin tavoin edistyksellinen. Vapaasti hengittävän kaksilitraisen moottorin uskotaan kehittävän noin 140 kilowattia ja 230 Nm. Luvut ovat vaikuttavia, kun moottorissa ei ole ahdinta.

Kuvasta saa hieman aavistusta porras- ja viistoperäisenä esiteltävän Mazda3:n muotoilusta. Suunnittelijat ovat menneet syvemmälle yhtiön Kodo-filosofiaan. Kahdesta korimallista viisiovisessa on paljon samoja piirteitä kuin viime vuonna esitellyssä Kai Conceptissa. Porrasperäisessä pidättäydytään perinteisemmissä linjoissa.

Uuden Mazda3:n uskotaan tulevan myyntiin Euroopassa kesään 2019 mennessä.