Suomalaisten unelma-auto on Volvo, kertoo maanantaina julkaistu uusi kysely.
Rahoitusyhtiö Santander Consumer Finance on teettänyt kyselyn, jossa selvisi muun muassa, mikä on ihmisten unelma-auto eri Pohjoismaissa.

Kyselyyn osallistujille annettiin lista kahdestakymmenestä laatuautomerkistä ja heitä pyydettiin valitsemaan niistä unelma-autonsa.

Kaikissa Pohjoismaissa haaveillaan kyselyn mukaan autoista, joihin heillä on myös varaa: suomalaiset ja norjalaiset unelmoivat eniten Volvosta, tanskalaiset Audista ja ruotsalaiset Teslasta.

”Volvolla on Suomessa vahva brändi. Erilaisissa mittauksissa Volvo ja Mercedes-Benz ovat molemmat nousseet usein kärkikolmikkoon, kun puhutaan luotettavista automerkeistä. Tekniikan Maailma palkitsi Volvon vuoden 2017 autona”, sanoo tiedotteessa Santander Consumer Financen toimitusjohtaja Peter Sjöberg.

Volvo S90 voitti Audin kanssa tasapistein Tekniikan Maailman Talviauto 2017 -vertailun. Volvo S90/V90 voitti myös Vuoden auto Suomessa 2017 -kilpailun, jonka tuomaristona olivat Auto- ja liikennetoimittajien jäsenet.

Kolmen unelma-auton kärki suomalaisten mielessä oli Volvo (27 prosenttia), Audi (25 prosenttia) ja Mercedes-Benz (23 prosenttia). Ruotsalaisten ykkössuosikki Tesla löytyy Suomen listalta vasta viidentenä BMW:n jälkeen.

Naiset nostivat Suomessa ykkössuosikikseen Audin. Samaten Audi nousi ykköseksi myös alle 35-vuotiaiden unelmissa sekä pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla.

Yli 56-vuotiailla, länsisuomalaisilla tai muualla Etelä-Suomessa asuvilla puolestaan Volvo oli selvä ykkönen. Pelkästään miesvastaajien keskuudessa Volvo (26 prosenttia) voitti Mercedes-Benzin vain täpärästi (25 prosenttia).

Ruotsalaisten keskuudessa puolestaan tiukan taiston unelma-auton tittelistä kävi Tesla ja Volvo. Kaikkien ruotsalaisten vastanneiden kesken Tesla voitti Volvon täpärästi, mutta esimerkiksi Tukholman alueella asuvien keskuudessa Teslan voitto oli paljon suurempi.