Merikaapeliyhtiö Cinia Group ja investointiryhmä C-Fiber Hanko allekirjoittivat perjantaina yhteistyösopimuksen, joka mahdollistaa Suomen ja Saksan välisestä C-Lion1-merikaapelista Hankoon rantautuvan liittymän rakentamisen.

Cinia sai aiemmin tänä vuonna valmiiksi Suomen ja Saksan välisen merikaapelin.

Tiedotteen mukaan Hangon ja Raaseporin alueen yritysten ja kuntien tavoitteena on muodostaa alueesta merkittävä kansainvälisen tietoliikenteen solmupiste Frankfurtin, Tukholman ja Helsingin rinnalle.

Paikallinen investointiryhmä C-Fiber Hanko Oy sijoittaa yhteistyöhön 3 miljoonaa euroa, ja Cinia Group mahdollistaa investoinnillaan uuden tietoliikenneyhteyden rakentamisen.

C-Fiber Hanko Oy:ssä ovat mukana Tammisaaren Energia, Karjaan Puhelin, Osuuspankki Raasepori, N3M Group, Hangon Satama, Tammisaaren Säästöpankki Oy ja XLT-Systems AB, Hangon kaupunki, Raaseporin Kehitys Oy  sekä yksityishenkilö Björn Siggberg.

Hangon ja Raaseporin kaupungit ovat kaavoittaneet valmiiksi datakeskustyyppisille yrityksille sopivia alueita datakeskusten toteuttamishankkeiden nopeuttamiseksi.

Esimerkiksi Hangossa vanha tuontiautojen varastointialue ja Raaseporissa Horsbäckin alue ovat kaavan ja sähkönsyöttöinfransa puolesta valmiita alan yritysten käyttöön, tiedote kertoo.

”Tämä on kaukokatseinen sijoitus, josta emme odota pikavoittoja vaan koko seudulle runsaasti välillisiä hyötyjä. C-Fiber Hanko Oy:n sijoittajat saavat 20 vuoden aikana kolmen miljoonan investoinnilleen vastinetta sen liikennemäärän mukaan, joka kulkee uuden rantautuvan haaran kautta. Tärkeää tulevaisuuden kannalta ovat myös tästä saatavat opit kuntien ja alueen elinkeinoelämän yhteistyöstä koko Etelä-Suomen alueella”, sanoo tiedotteessa yhtiön hallituksen puheenjohtaja Eero Hettula.

Alustavan suunnitelman mukaan Hankoon rantautuva merikaapelin liittymä otetaan käyttöön vuoden 2018 alkupuolella.

Kuva: Cinia Group