Hallitus osoitti perjantaina lisätalousarviossa Iittiin rakentuvalle ratahankkeelle lisämäärärahaa 3,5 miljoonaa euroa ja alueen risteysjärjestelyihin kahdelle vuodelle vielä 14 miljoonaa euroa. Lisärahoituksella valtio pitää kiinni aiemmin luvatusta ja varmistaa osaltaan hankkeen rakentamisen pysymisen aikataulussa.

”Se mahdollistaa käytännössä jopa F1-kilpailujen hakemisen Suomeen.”

– Timo Heinonen

”On äärimmäisen tärkeää, että lisärahoitus nyt löytyi valtiovarainministeri Petteri Orpon johdolla. KymiRing on valtakunnallisesti yksi maamme tärkeimmistä uusista urheilurakentamisen hankkeista ja lopullisessa muodossaan se mahdollistaa käytännössä jopa F1-kilpailujen hakemisen Suomeen”, Timo Heinonen toteaa.

”Tärkeämpää kuitenkin alussa on saada maahamme kansainväliset kriteerit täyttävä rata, missä voidaan järjestää moottoripyörien MotoGP-kilpailuja, rallicrossin MM-osakilpailuja ja muita vastaavia tapahtumia.”

FIA:n ykkösluokitus haussa

KymiRingin rankenteilla olevalle 4,6 kilometrin mittaiselle radalle on haettu Kansainvälisen autourheiluliitto FIA:n FIA 1 -luokitusta.

”Rakennusvaiheessa on järkevää tehdä kerralla kunnollinen, moottoriurheilun arvokilpailuillekin riittävä, suorituspaikka ja tässä ykkösluokitus on tärkeä stepi. Kun olosuhteet ovat kunnossa, päästään pohtimaan sitten kilpailujen toteutuksia”, Heinonen toteaa.

Moto GP-luokan eli ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan Suomen osakilpailun valmistelut ovat pisimmällä ja ajankohta varmistunee jo kesän aikana.

”Tämä valtion lisärahoitus oli tässä aikataulukysymyksessäkin ratkaisevan tärkeä. Nyt rakennustyöt jatkuvat suunnitellusti.”

Valtionavustuksen myöntämisen ja maksamisen ehtona on, että rahoittajien antamin oikeudellisesti pitävin rahoitussitoumuksin voidaan todeta moottoriurheilukeskushankkeen vaatiman koko rahoituksen toteutuvan.