Automaailmassa voidaan pukeutua vähäksi aikaa mustiin ja viettää suruaikaa, sillä GTI-huuman kirkkaimpiin tähtiin kuuluvan mallin jälkeläiset ovat poistumassa kokonaan. Tai vähintään niissä on jatkossa perheautoon tarkoitettu takaovilla varustettu kori.

Äskeinen viittaa tietenkin Peugeot 205 GTI -malliin, joka oli etenkin viimeisessä GTI 1,9 -muodossaan aidosti hauska auto. Myyntimenestyksen lisäksi sillä ajettiin, hivenen viritettynä, voittoihin rallin MM-sarjassa. Mikä parasta, useissa kilpailuissa voittajaksi julistettiin auton lisäksi suomalainen kuljettaja.

Tarina jatkui erilaisilla 206:sta, 207:stä ja 208:sta tehdyillä GTI-malleilla, joille oli yhteistä kaksiovisuus. Tai kookas takaluukku mukaan laskien kolmiovisuus.

Tuollaiset autot ovat kuitenkin katoamassa markkinoilta. Useimpien autonvalmistajien mielestä ei ole enää kannattavaa tehdä kahta korimallia luokkaan, jossa katteet ovat hyvin pienet. Muun muassa Kia (Rio), Renault (Clio), Seat (Ibiza) ja Volkswagen (Polo) ovat luopuneet kaksiovisesta korista. Nyt Peugeot liittyy seuraan siirtyessään 208-mallissa uuteen sukupolveen.

Kolmeovisten 208-mallien tuotanto on lopetettu ja pian sitä seuraa nykyinen viisiovinenkin malli. Seuraavan sukupolven Peugeot 208 esitellään, vain viisiovisena, lokakuussa 2018 Pariisin autonäyttelyssä.