Yhdysvaltalaisen suurpankki JPMorgan Chasen pääjohtaja Jamie Dimon ei suhtaudu erityisen lämpimästi kryptovaluutta Bitcoiniin, jonka arvo on viime viikkojen aikana hiponut ennätystasoa.

Bitcoin ”ei tule päättymään hyvin”, Dimon sanoi uutistoimisto Bloombergin mukaan sijoittajatilaisuudessa New Yorkissa tiistaina ja ennusti, että se tulee ennen pitkää romahtamaan.

Dimon luonnehti Bitcoinia ”huijaukseksi” ja ”pahemmaksi kuin tulppaanisipuleiksi”, viitaten 1600-luvulla Hollannissa nähtyyn sijoituskuplaan, jossa tulppaanisipulien hinnat nousivat ennätyslukemiin.

Jos JPMorganin meklarit alkaisivat tehdä kauppaa Bitcoineilla, Dimon sanoi antavansa heille potkut samantien. Se olisi yhtiön sääntöjen vastaista, ja meklarit olisivat ”typeriä”.

Lohkoketjuteknologiaan pohjautuvan Bitcoinin arvo on ollut nopeassa nousussa tänä vuonna. Se on kuitenkin ottanut takapakkia, kun Kiinan on kerrottu aikovan kieltää kauppapaikat, joilla käydään kauppaa virtuaalivaluutoilla.

Dimon sanoo, että eri valtiot eivät aio sallia uusien valuuttojen olemassaoloa, etenkään jos jokin menee pieleen.

”Joku menettää vielä henkensä, ja sitten hallitukset puuttuvat asiaan”, Dimon sanoi. ”Kuten Kiinassa nähtiin, hallitukset haluavat säädellä valuuttaansa tarjontaa.”

Dimon sanoi, että on tärkeää erottaa lohkoketjuteknologia, joka sinänsä voi olla hyödyllinen, Bitcoinista. Joillekin ihmisille Bitcoin on hänen mukaansa sopiva vaihtoehto.

”Jos olet Venezuelassa tai Ecuadorissa tai Pohjois-Koreassa tai jos olet huumekauppias, murhaaja tai vastaava, on parempi käyttää Bitcoinia kuin dollareita”, Dimon sanoi.

”Joten sille voi olla markkina, mutta se on rajattu markkina.”

Myöhemmin Dimon huomautti, että hänen tyttärensä on ostanut Bitcoineja.