Pieni, muista erottuva auto mielletään helposti leikkikaluksi. Joillekin se voi olla myös sitä, mutta vähän mielikuvitusta käyttämällä ja auton ominaisuuksiin tutustumalla siitä voi löytyä ratkaisu ihan asiallisiin ja arkisiin liikkumisen ongelmiin

Suzuki Jimny 1,3 JLX 4WD on perusolemukseltaan takapyörävetoinen auto, johon tarpeen vaatiessa saa kytketyksi kiinteän nelivedon. Vielä nykyäänkin maastureille tyypillisesti Jimnyssä on teräksinen palkkirunko. Ratkaisu tukevoittaa muuten pomppivaa ja hyppivää käytöstä.

Jimnyn ajo-ominaisuuksiin tulee suhtautua filosofisesti: voimakkaan tuulen puhaltaessa keula alkaa elää omaa elämäänsä ja muuttelee puuskissa suuntaansa. Auto palaa kuitenkin omia aikojaan oikeaan suuntaan, joten korjaavat liikkeet ovat turhia. Oman aikansa vie myös totuttelu takapyörä- ja nelivedon eroihin.

Jimnyä on vaikea asettaa tiettyyn kategoriaan. Se ei ehkä ole parhaimmillaan kuusihenkisen perheen tai kauppaedustajan kulkuneuvona, saati matkailuvaunun vetäjänä. Kuitenkin tiettyjen maasto-ominaisuuksien, pienen kokonsa ja ketteryytensä ansiosta sillä pääsee paikkoihin, joihin tavallisella henkilöautolla ei ole asiaa.

SUZUKI JIMNY 1,3 JLX 4WD

MAAHANTUOJA: Suzuki Motor Finland Oy, Lautamiehentie 3, 02770 Espoo,

puh. (09) 867 8180

HINTA: 120 600 mk

(Lyhennelmä Jarmo Sukavan artikkelista TM 6/99, s. 148-153)