Japanilainen Suzuki ja saksalainen Volkswagen yrittivät solmia liiton, mutta päätyivät onnellisen yhteiselon sijasta riitaisaan eroon.

Uutistoimisto Reuters kertoi viime viikolla, että Suzuki ja Volkswagen ovat jatkaneet neuvotteluja saadakseen aikaan toimivan eron. Vain kolme päivää myöhemmin Suzukin varapääjohtaja Toshihiro Suzuki antoi lausunnon, jossa hän totesi olevansa tietoinen viimeaikaisista uutisista, mutta mitään sopua ei ole nähtävissä.

Yhtiöiden hallitukset käyvät nähtävästi hallitustason neuvotteluja siitä, voitaisiinko kaksi vuotta sitten epäonnistunut yhteistoiminta saada sittenkin toimimaan hyvin. Pääasia on selvittää aiemmat erimielisyydet, ennen kaikkea 20 prosentin ongelma (VW:n osuus Suzukista), joka Suzukilla oli Volkswagenin kanssa vuonna 2011.

Toisaalta yhteistyö ei ole välttämätön Suzukille, joka teki vastikään päättyneellä vuosineljänneksellä ennätystuloksen. Suzuki on ilmoittanut, että vauhti jatkuu samanlaisena vuoden loppuun saakka, minkä jälkeen sillä on käytettävissään kymmenen prosenttia suurempi pääoma kuin vuotta aiemmin.