Petzl toimii sekä paristoilla (3 x aaa) että mukana toimitettavalla litiumakulla (1250 mAh), jonka saa ladattua usb-väylän kautta (micro usb -liitin). Niinpä akun loputtua voi vaihtaa paristoihin tai toisin päin.

Valmistajan mukaan akku antaa hyvin virtaa alhaisillakin lämpötiloilla ja teoreettista toiminta-aikaa riittää ekotilassa yli 150 tunniksi. Maksimikirkkaudella käyttöaika jää noin kahteen tuntiin.

Ledeihin perustuva otsavalaisin tuottaa 350 lumenin verran valotehoa. Enimmäiskantamaksi ilmoitetaan 95 metriä.

Noin 80 grammaa painava Petzl Actik Core tuottaa kahdenlaista valoa: tasaisen leveä valokeila sopii ulkoiluun, lenkkipoluille ja yleiseen valaisuun, kun taas kohdistetusta lähivalosta on hyötyä työskenneltäessä.

Roiskevesitiivistä (ip x4 -taso) otsavalaisimesta saa ulos myös tasaista tai vilkkuvaa punaista valoa, joka säilyttää hämäränäön ja vähentää häikäistymistä. Niinpä Petzl Actik Core sopii esimerkiksi pimeässä pyöräilyyn ja tietenkin retkeilyolosuhteisiin, jolloin akusta ja paristokäyttöisyydestä saadaan eniten irti.

Konepesun kestävässä otsapannassa on heijastinpinta ja yhdysrakenteinen turvapilli.

Petzl Actik Core -otsavalaisin maksaa noin 70 euroa (värit: musta tai punainen), ja sille myönnetään viiden vuoden laitetakuu (akulle 12 kk).