15.7.

Sunnuntain molemmat finaalit aiheuttivat kyyneleitä ja naurua.

Lähdin ensimmäiseen finaaliin kymmenennestä ruudusta. Nousin nopeasti kuudenneksi ja kyyti oli hyvää. Viimeisellä kierroksella ketjusuoja irtosi, ja minulle näytettiin teknistä vikaa -lippua. Ajoin kuitenkin maaliin, koska luulin, että lipun saa ohittaa kaksi kertaa.

Nykysäännöillä on kuitenkin heti tultava varikolle, joten seurauksena oli hylky. Olin kuitenkin kisan kolmanneksi nopein, joten pääsin lähtemään toiseen finaaliin kolmannesta ruudusta.

Mikko Laine lähti paalulta, vierellään Tony Lindholm. Minun vierellä oli viime vuoden mestari Jani Fokin.

Menimme ensimmäiseen mutkaan Janin kanssa rinta rinnan. Sitten osuttiin ja minä lensin keula edellä hiekkaan, niin että kypärä, silmät ja suu olivat täynnä hiekkaa.

Pääsin takaisin radalle viimeisten joukossa, ja nousin sieltä kymmenenneksi.

Erikoinen, mutta hauska ja mieleenpainuva viikonloppu. Seuraava kisa on kolmen viikon päästä Paimiossa.

14.7.

Vaihteleva sää teki päivästä harvinaisen mielenkiintoisen.
Minuutti ennen aika-ajoa repesi taivas. Se tuli niin yllättäen, että jouduimme lähtemään melko huonoilla sadekelin renkailla taistelemaan lähtöruudusta. Emme olleet valmistautuneet moiseen.

Kahdestoista sija tarkotti sitä, että myös alkuerissä taisteltiin. Molemmissa erissä oli niin paljon tilanteita, että niistä voisi tehdä kirjan.

Mutta mukavaa oli kuitenkin se, että kilpaa sai ajaa ihan tosissaan. Mitään ei saanut ilmaiseksi.

Ja vaikka taistot olivat radalla verisiä, oltiin varikolla kuin yhtä perhettä. Tämä on kilpailua parhaimillaan. Olen jakanut nyt niin paljon kliseitä, että on parempi ryhtyä keskittymään huomisen finaaleihin. Niin, ja on tässä sekin, että heikko menestys sapettaa ihan vietävästä.

Mutta huomenna mennään taas ja meinataan.

13.7.

Taas mennään ja meinataan.

Kauden kolmas IAME Series -kartingautosarjan kilpailuviikonloppu ajetaan Lievestuoreella. Torstaina ja perjantaina on testattu ahkerasti. Kuumuus ja hiki ovat olleet päällimmäisenä mielessä, mutta onneksi kyyneleet ovat pysyneet kokonaan poissa.

Robert Koistinen virittämässä autoaan.

Kymmenessä testisessiossa olen jatkuvasti ollut viiden nopeimman joukossa, joten asiat ovat suurin piirtein mallillaan. Ero ovat todella pienet, joten kilpailusta tulee taatusti rankka.

Jarrut ja moottorit ovat todella kovilla, mutta ovat toistaiseksi kestäneet hyvin. Viikonlopuksi on luvattu vieläkin kuumempaa, mikä lisää rasitusta. Mutta nyt ei saa valittaa,kyllä talvella kerkiää palelemaan.

Lauantaina ajetaan aika-ajo ja kaksi alkuerää. Sunnuntaina on kaksi finaalia. Paikan päällä on taas yli 179 kuljettajaa, joten säpinää riittää.

Kerron viikonlopun omakohtaisista kokemuksistani lisää myöhemmin. Tuloksia ja livestreamia voi seurata sarjan kotisivuilta x30.fi.