Moni lienee jo kyllästynyt Lego-peleihin ja ihmekös tuo. Niitä on viime vuosina julkaistu ennätystahtiin ja harmillisen vaihtelevalla laadulla.

Toisaalta ne ovat yhä kovaa valuuttaa muun muassa alakouluikäisten keskuudessa, eikä pelisarjan viimeisin tulokas – Lego Marvel Super Heroes 2 – tee poikkeusta.

”Uutuus toimii sekä tietokoneella että pelikonsoleilla, myös Nintendo Switchillä.”

Se on nimittäin tasaisen laadukasta tavaraa, jota on helppo suositella miltei kaikille pelaajille, joiden ikä liikkuu siellä kuuden ja kymmenen välimaastossa – itse asiassa vanhemmatkin saattavat tykätä. Pelin on kehittänyt laadustaan tunnettu Traveller’s Tales -studio.

MITÄÄN UUTTA ei tosin kannata toivoa, sillä idea on prikulleen sama kuin ennenkin: pelissä liikutaan yksin tai kaksin, yritetään päästä eteenpäin pulmia ratkomalla ja hahmoja vaihdellen.

Opettelukynnystä ei tarvitse pelätä, koska olennaisimmat niksit oppii minuuteissa.

Lisäviehätystä tuovat odotetusti Marvel-sarjakuvista ja -elokuvista tutut supersankarit, joita on vino pino. Hahmot eroavat toisistaan paitsi ulkonäöltään ja ääniltään, myös pelattavuudeltaan, koska kullakin on omanlaisiaan supervoimia.

Tältäkin osin sisältö noudattelee orjallisesti edeltäjänsä suuntaviivoja, joten ykkösosaa pelanneet ovat kuin kotonaan. Ja kuten edeltäjässään, koko pelillinen sisältö hahmoineen ja karttoineen ei ole heti saatavilla, vaan se tulee ripotellen käytettäväksi pikkuhiljaa.

Ykkösosa huomioitiin muuten myös taannoisessa TM:n lastenpelejä käsittelevässä artikkelissa, eikä Lego Marvel Super Heroes 2 ole kokonaisuutena yhtään huonompi, jos nyt ei välttämättä parempikaan.

”Lapset tykkäävät, mutta aikuisia pelin hermostuttava luonne saattaa joulupyhinä hiukan nyppiä.”

AINOIKSI ONGELMIKSI jäävät yllätyksettömyys ja liiallinen helppous, mitä voi varauksin pitää myös valttikorttina – semminkin kun tutkittavaa ja löydettävää on siinä määrin paljon, ettei armelias vaikeustaso oikeasti edes haittaa.

Lisäksi Lego Marvel Super Heroes 2 toimisi parhaiten kauttaaltaan suomennettuna kuten PlayStationin Ratchet & Clank ja muut laatujulkaisut. Nyt suurin osa pelin sinänsä ihan hauskoista vitseistä menee väistämättä kohdeyleisöltä yli hilseen, koska kaikki on englanniksi.

Kaikkea ei kuitenkaan voi saada. Jos jouluna lapsiperheeseen olisi tarkoitus hankkia yksi uusi peli,  Lego Marvel Super Heroes 2 on tänä jouluna se varmin valinta.