Huhtikuusta 2015 alkaen japanilaiset voivat ostaa Toyota FCV:n ja osa eurooppalalisista sekä yhdysvaltalaisista saa saman mahdollisuuden pari kuukautta myöhemmin.

Toyota esitteli FCV:n eli polttokennoautonsa viime marraskuussa Tokion autonäyttelyssä prototyyppinä. Auton linjat ovat lähes ennallaan konseptimalliin verrattuna ja ylempään keskiluokkaan sijoittuva auto näyttää sekä tilavalta että aerodynaamiselta.

Yli 20 vuoden kehitystyön tuloksena Toyota esittelee nyt auton, jonka teknisiä tietoja ei vielä annettu julkisuuteen. Sen verran Toyota kuitenkin lupasi, että aikanaan nimettävä FCV kiihtyy 0-100 km/h kohtuullisessa kymmenessä sekunnissa ja yksi tankillinen riittää 480 kilometrin ajoon. Tankkaus sujuu kolmessa minuutissa, eli ero sähköautoihin on merkittävä.

Suurin ongelma on vedyn jakelupisteiden vähäisyys. Sen takia autoa aletaan myydä Euroopassa valikoiduilla alueilla ja markkinointi laajennetaan ajan mittaan koko maanosa. Japanissa mallin hinnaksi arvioidaan 7 miljoonaa jeniä eli noin 50 000 euroa. Euroopan saatikka Suomen hinta ei ole vielä tiedossa.