Hype on tilattu yhdysvaltalaiselta Premier Rides -huvipuistolaitevalmistajalta. Tampereen uusin nähtävyys perustuu palkittuun Sky Rocket II Superman Ultimate Flight -vuoristorataan, joka on Kaliforniassa sijaitsevan Six Flags Discovery Kingdomin vetonaula.

Kolmesti laukeava vuoristorata lähettää adrenaliininjanoiset kyytiläiset ensiksi 15 metrin korkeuteen elektromagneettiseen propulsioon perustuvien lineaarimoottorien avulla. Vaunu putoaa pian takaisin lähtöpisteeseensä ja seuraavaksi matkustajat laukaistaan selkä edellä 30 metrin korkeuteen.

Kolmannella ja viimeisellä laukauksella vuoristoratavaunu sinkoutuu 50 metrin korkeuteen. Kieppuva ja ajoittain ylösalainen rata kiihdyttää vaunun parhaimmillaan jopa 100 kilometrin tuntinopeuteen.

Ajelun kruunaa vertikaalinen pudotus, jonka lopun silmukka tarjoaa vuoristoradan suurimmat G-voimat, ennen kuin magneetteihin perustuva jarrujärjestelmä pysäyttää vaunun. Kokonaisuudessaan ilottelua kestää 55 sekuntia.

Vuoristoradassa ei ole itse vaunua lukuun ottamatta liikkuvia osia, mikä tekee siitä toimintavarman ja vähän huoltoa vaativan, Premier Rides kertoo.

Superman Ultimate Flight -vuoristoradan kokonaispituus on 260 metriä. Yksivaunuisesta vuoristoradasta pääsee nauttimaan kerrallaan 12 henkilöä.

Vuoristoradan komponentit on toimitettu Särkänniemeen talven aikana ja sen rakennustyöt ovat hyvässä vauhdissa. Hype nousee huvipuistoon Särkänniemen insinöörien ja Premier Ridesin asiantuntijoiden yhteistyöllä. Projektin kerrotaan maksaneen huvipuistolle noin kahdeksan miljoonaa euroa.

Hypen avajaisia juhlitaan 18. kesäkuuta. Esimakua kokemuksesta tarjoilee alta löytyvä video laitteen esikuvasta.