Elokuinen Pebble Beach Concours d’Elegance sai toimia näyttämönä, kun BMW:n uuden tähden huippuversio Z4 M40i First Edition ajettiin kohdevalojen loisteeseen. Nyt ovat vuorossa mallisarjan muut vaihtoehdot, joille löytynee enemmän asiakkaita. Varmaan kaikki autosta kiinnostuneet valitsisivat lippulaivan, mutta hinta on mielenkiintoa rajoittava tekijä.

Hinnat alkaen -malli on Z4 sDrive20i, jonka nelisylinterinen kaksilitrainen bensiiniturbo kehittää 145 kilowattia. Voimaa on riittävästi kiihdyttämään auto nollasta sataan 6,6 sekunnissa ja huippunopeus on 240 km/h.

Saman moottorin vireämpi versio löytyy sDrive30i:n konepellin alta, jossa tehoa on 190 kilowattia. Kiihdytysajasta häviää vähän yli sekunti, ja huippunopeus yltää saksalaisvalmistajien sopimaan 250 km/h ylärajaan.

Mallisarjan nopein on Z4 M40i, jossa on First Editionin tapaan kuusisylinterinen kolmelitrainen 250 kilowattia kehittävä moottori. Siinä, kuten muissakin vaihtoehdoissa on 8-vaihteinen automaatti ja kiihdytysaika putoaa 4,5 sekuntiin.

Edelliseen sukupolveen verrattuna auton käyttöä helpottava parannus on tavarasäiliön kasvu lähes kaksi kertaa suuremmaksi. Myös ohjaamossa on vähän enemmän paikkoja pikkutavaroille kuin ennen.

Sähkötoiminen katto on todella nopea, sillä avaus ja sulkeminen onnistuu kymmenessä sekunnissa, kunhan nopeutta on alle 50 km/h.