Espoon Keilaniemessä sijaitsevan Fortumin entisen pääkonttorin viereen suunnitellaan 158-metristä toimisto- ja hotellitornia, kertoi YIT torstaina tiedotteessaan.

Suunnitteilla oleva rakennus olisi paljon korkeampi kuin tällä hetkellä alueen korkein rakennus, eli 84-metrinen Fortumin pääkonttori. Rakennus on lähes yhtä korkea kuin 168-metrinen Näsinneula korkeampi ja korkeampi kuin Helsingin Kalasatamaan suunnitellut uudet reilut 130-metriset tornitalot.

Uuden tornitalon toimisto-osan päävuokralainen olisi hissiyhtiö Kone, jonka nykyinen pääkonttori sijaitsee aivan lähettyvillä.

Lisäksi rakennuksen alimpiin kerroksiin on suunnitteilla kongressi-, ravintola- ja kahvilatilat, jotka aukeavat rantaraitille päin.

Rakennuksessa silmiinpistävää on sen alaspäin leviävä hyppyrimäinen muoto.

Torstaina julkistettujen suunnitelmien takana on Regenero Oy, joka pyytää nyt Espoon kaupunkia käynnistämään hankkeen edellyttämän kaavoittamisen. Toimisto- ja hotellitornin olisi tarkoitus olla valmis vuonna 2022.

Alueelle on suunnitteilla myös neljän asuinpilvenpiirtäjän kokonaisuus. Niistä korkein kohoaisi 145 metriin ja 40 kerrokseen. Kolme matalampaa olisivat 32- ja 36-kerroksisia.