Julkisuuteen putkahtivat kuvat kirkkaan keltaisesta A 45 AMG:stä, jolla on peittonaan enää vähän mustaa suojateippiä.

Pitkään aikaan ei ole ollut salaisuus, että Mercedes-Benz esittelee uudesta A-sarjasta tehokkaan ja nopean AMG-version. Tähän saakka yhtiö on luvannut A 45 AMG:ssä olevan 243 kW, mutta Mercedes-Benzin virallinen virityspaja on taikonut jostain vielä 15 kW lisää. Näin auton teho on 258 kW, eli sopivasti enemmän kuin Audi RS3:ssa (250 kW) tai BMW M135i:ssä (235 kW).

Myös aiemmin luvattu suurin 400 Nm vääntömomentti on noussut 450 Newtonmetriin. Voima välitetään AMG Speedshift DCT:n eli 7-vaihteisen kaksoiskytkinvaihteiston kautta kaikkiin neljään pyörään. Riittävä määrä vetäviä pyöriä onkin tarpeen, sillä auto on varmasti melko nopea.

Ulkonäöltään A-sarjan tuleva huippuversio on hyvin samannäköinen kuin AMG Sport muotoiusarjalla varustetut nykymallit. Miltä auto näyttää ilman vähäisintäkään suojausta selviää viimeistään ensi maaliskuussa Geneven autonäyttelyssä. Silloin saadaan tietää myös suoritusarvot, joita ei ole vielä kerrottu.

Päivitys: Juuri kun olimme ehtineet kertoa, ettemme tiedä A 45 AMG:n suorituskyvystä niin tiedot löytyivät. Auto kiihtyy nollasta sataan 5,1 sekunnissa ja huippunopeus on 250 km/h.