Kerroimme jo aiemmin Kian suuremman katumaasturin muuttuvan, mutta uudistukset ovat paljon odotettua suurempia.

Pohjois-Amerikassa on jo myynnissä uudistunut Kia Sorento, mutta siellä kyseessä on pieni kasvojen kohotus. Pariisissa esiteltävä uusi Kia Sorento on oikeastaan uusi sukupolvi, sillä melko entisenlaisesta ulkonäöstä huolimatta auton rakenne on lähes kokonaan uusi. Kia Sorento on saanut nimittäin saman alustan perusrakenteen kuin New Yorkissa esitelty kolmannen sukupolven Hyundai Santa Fe.

Saimme tästä vihiä maahantuojalta jo kesäkuussa, kun kyselimme Sorenton muutoksista. Eikä ihme, sillä tehtaan tiedote sanoo: ”Kokonaan uusi perusrakenne parannetulle Sorentolle”. Käytännössä se.tarkoittaa uutta apurunkoa edessä ja takana sekä alustan uusia säätöjä. Ohjauksessa on Kian käyttöön ottama Flex Steer, jossa tehostuksen voi valita kolmesta vaihtoehdosta.

Moottoriksi on Euroopassa tarjolla kolme vaihtoehtoa. Täysin uusi on 2,0-litrainen 110 kW kehittävä turbodiesel, joka tulee 2,2-litraisen rinnalle. Viime mainittu kehittää edelleen 145 kW, mutta kulutusta on nipistetty niin, että etuvetoisen CO2-päästöt ovat 153 g/km. Ainoa 2,4-litrainen bensiinimoottori on vaihtunut suorasuihkutteiseksi ja sen teho on kasvanut 18 kW ollen nyt 145 kW. Joillain markkinoilla jatkaa vielä vanha 2,4-litrainen ja lippulaivassa on 3,5-litrainen V6-moottori.

Sorenton ulkonäköä on hiottu lisäämällä eteen LED-huomiovalot ja uusimalla puskurien muotoilu. Myös takana on uudet valot, minkä lisäksi ulkonäköön vaikuttaa korin laskeminen 10 mm. Sisällä käytetään korkeatasoisempia materiaaleja, ja kojelaudan keskellä on 7-tuumainen infonäyttö.