Ford lähtee kilpailemaan entistä vakavammin Volkswagen Transporterin kanssa uudella Transitillaan.

Geneven autonäyttelyssä nähdään ensimmäinen versio seuraavan sukupolven Transitista ylellisimmässä muodossaan Tourneo Custom konseptina. Vaikka auto on siis virallisesti konsepti, se on jo hyvin lähellä myöhemmin tänä vuonna esiteltävää uutta Transitia. Tämä etuvetoinen malli ei kuitenkaan ole sama, jota aletaan valmistaa Yhdysvalloissa.

Luultavasti tuleva takavetoinen kookkaampi Transit jakaa paljon ulkonäöstään ja rakenteestaan nyt nähtävän Tourneo-konseptin kanssa, kuten nykyinenkin Transit. Yhä useampi pakettiautovalmistaja on siirtynyt rakenteeseen, joka voidaan tehdä sekä etu- että takavetoisena suunnittelu- ja tuotantokustannusten leikkaamiseksi.

Tourneo Concept ja sen mukaisesti myös tuleva Transit noudattavat Fordin kineettistä muotoilua niin korin kuin sisätilojen osalta. Sisustus on merkittävästi aiempaa korkeatasoisempi ja sen tyyli on samanlainen kuin viimeisimmissä Fordin malleissa, kuten Focuksessa ja syksyllä myyntiin tulevassa Mondeossa.

Moottorina on 114 kW kehittävä versio Fordin 2,2-litraisesta Duratorq TDCI-dieselistä. Transitiin tulevat tarjolle myös moottorin 74 ja 92 kW kehittävät vaihtoehdot. Akselivälejä on aikanaan kaksi ja korivaihtoehtoja runsaasti.