Olemme julkistaneet jo aiemmin Japanissa julkisuuteen tulleita ”salakuvia” toisen sukupolven Toyota Auriksesta, mutta tässä ovat ensimmäiset viralliset kuvat.

Toyota Auriksen korissa on aivan uusi tyyli, ja sen muodoissa on jonkun verran yhtenevyyttä muun muassa Mazda3:n kanssa. Perusrakenne on ainakin sen perusteella ennallaan, että akseliväli on sama 2,6 metriä kuin nykyisinkin. Kori on nyt 4,275 metriä pitkä (+30 mm), 1,76 metriä leveä (ennallaan) ja 1,46 metriä korkea eli 55 mm aiempaa matalampi. Ilmanvastuskerroin on tiputettu hyvään arvoon 0,28.

Sisustuksessa käytetään aiempaa korkealuokkaisempia materiaaleja ja muun muassa ohjauspyörä on nahkaverhoiltu nähtävästi kaikissa varustetasoissa. Ylellisimmässä versiossa myös kojelaudassa on nahkaa sen peittona. Takaistuimella on lisää polvitilaa, ja myös tavaratilan pituus on kasvanut 90 mm. Tavaratila mainitaan 360 litran vetoiseksi, mikä ei ole ihan luokkansa huippua, mutta kasvua aiempaan on kuusi litraa ja Hybridissä peräti 127 litraa.

Tekniikkapuolella suurin ero on lisääntynyt suurlujuusteräksen käyttö korissa, minkä avulla se on jopa 40 kiloa aiempaa kevyempi. Voimanlähteeksi voi valita nykymallin tapaan 1,4- tai 2,0-litraisen dieselmoottorin, 1,33- tai 1,6-litraisen bensiinimoottorin tai hybridin. Toyota uskoo myynnin jakautuvan Euroopassa tasan kaikkien moottorityyppien kesken.

Toisen sukupolven Toyota Auris esitellään syyskuun lopulla Pariisin autonäyttelyssä ja sen myynti alkaa Suomessa keväällä 2013.