Monissa maanosissa, kuten Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa perinteisten neliovisten, porrasperäisten autojen markkinat pienenevät kaiken aikaa. Samaan aikaan Etelä-Amerikassa sedanit ovat edelleen hyvää myyntitavaraa, minkä takia Volkswagen esittelee sinne aivan uuden mallin.

Piirroskuvan perusteella Virtus ei ole muodoiltaan vallankumouksellinen, joskin se on aivan tyylikäs. Ulkonäöstä auto on helppo tunnistaa Volkswageniksi, mikä on varmasti hyvä asia markkinoinnin kannalta. Keula on samanlainen kuin uudessa Polossa, johon uusi sedan myös perustuu.

Perusrakenteena on Volkswagen Groupin pikkuautoihin tarkoitettu MQB-A0, jonka akseliväliä on venytetty vähän yli kymmenellä sentillä Poloon verrattuna.

Etelä-Amerikassa Poloa myydään vapaasti hengittävällä 1,0-litraisella moottorilla varustettuna, mutta Virtukseen sellaista ei asenneta. Uuden porrasperän perusmoottorina on 85 kilowatin tehoinen 1,6-litrainen moottori, joka toimii myös alkoholilla.

Uusi neliovinen Volkswagen Virtus esitellään Brasiliassa tammikuussa 2018 ja kuten sanottu, sitä myydään vain Etelä-Amerikassa. Tosin on hyvin mahdollista, että Venäjällä kohtuullisen suosittu Polo Sedan muuttuu aikanaan Virtuksen kaltaiseksi.