Alankomaat taitaa olla 3d-siltatulostuksen luvattu maa. Vuosi sitten Hollannin Gemertin kaupunkiin avattiin maailman ensimmäinen 3d-tulostettu silta, ja lisää on tulossa!

Gizmodo-sivusto kertoo nyt hollantilaisen MX3D:n valmistamasta terässillasta, joka on parhaillaan esillä Amsterdamin Dutch Design Week -tapahtumassa.

Se ei ehkä ole ensimmäinen laatuaan, mutta upea se kyllä on!

Sillan kerrotaan olevan asennusta vaille valmis. Se tullaan asentamaan Amsterdamin punaisten lyhtyjen alueelle todennäköisesti ensi kesänä.

Erityisen mielenkiintoiseksi ”The Bridgen” tekee sen valmistustapa. MX3D ilmoitti vuonna 2015 rakentavansa sillan paikan päällä mutta pyörsi myöhemmin päätöksensä katsottuaan kontrolloidun ympäristön olevan vielä tässä vaiheessa järkevämpi ratkaisu.

Teoriassa se olisi kuitenkin ollut mahdollista, sillä yritys on kehittänyt liikuteltavia 3d-tulostusrobotteja. Sillanrakennusprosessi olisi voinut näyttää siis jotakuinkin tältä:

Yhtiö uskoo, että robottiteknologiasta tulee rakennusalan standardi jo kymmenen vuoden kuluttua. Autonomiset, tekoälyllä varustetut 3d-tulostusrobotit voivat rakentaa tulevaisuudessa yhä suurempia rakennelmia.

Ei pelkästään Maassa vaan myös muualla Aurinkokunnassa:

Sillasta uutisoi Gizmodo. Lisätietoja MX3D:n roboteista ja projekteista yrityksen kotisivuilla.