Yhdysvaltalaisen sähköautoyhtiö Teslan Model S -mallin myynti on ohittanut ensimmäistä kertaa Mercedes-Benzin, BMW:n ja Audin lippulaivamallien myynnin Euroopassa, kertoo Automotive News Europe.

Model S:n myynti on ohittanut ensimmääistä kertaa esimerkiksi Mersun S-sarjan ja BMW:n 7-sarjan myynnin, sanoo Automotive Newsille markkinatutkimusyhtiö JATO Dynamicsin analyytikko Felipe Munoz.

Jo aiemmin Model S on peitonnut Yhdysvalloissa saksalaisten luksusmallien myynnin. Tämä on ensimmäinen kerta, kun tämä on tapahtunut Euroopassa.

”Tämä on hälyttävää Mercedes-Benzin kaltaisille perinteisille autovalmistajille”, Munoz sanoo. ”Se kertoo siitä, että pienempi mutta fiksumpi brändi, kuten Tesla, voi voittaa ne kotirintamalla.”

JATO:n mukaan Model S:n myynti kasvoi Euroopassa 30 prosenttia 16 132 kappaleeseen viime vuonna. S-sarjan Mersujen myynti kasvoi 3 prosenttia 13 359 kappaleeseen. BMW:n 7-sarjan myynti laski 13 prosenttia 11 735 kappaleeseen.

Munozin mukaan eurooppalaisten autovalmistajien pitää sähköistää automallistoaan nopeammin, koska asiakkaiden kiinnostus on siirtymässä nopeasti sähköautoihin. Eurooppalaiset luksusbrändit ovatkin tuomassa markkinoille sähköautoja.

Lue Tekniikan Maailman koeajo Tesla Model S:stä vuodelta 2014!