Mikä parasta, tällä kertaa kyse ei ole mistään ökyporvareiden eliittinäytöstä, sillä HP Pavilion Gaming 32 HDR maksaa 479 euroa.

Tuo on itse asiassa kohtuullinen pyyntö 32 tuuman pelinäytöstä, jota voi hyödyntää niin tietokoneella kuin pelikonsolilla. Samalla joutuu kylläkin hyväksymään tiettyjä kompromisseja, joista yksi liittyy kuvanopeuteen.

Näytössä on DisplayPort-liitäntä ja kaksi hdmi-tuloa.

Vaikka HP Pavilion Gaming 32 HDR on suunniteltu ensisijaisesti pelaamisen ehdoilla, kyseessä ei ole uusimpaan FreeSync-tekniikkaan (versio 2) perustuva laite.

Dynaamisesti vaihteleva kuvanopeus toimii ainoastaan 48 ja 75 ruudun välillä, mikä valitettavasti tarkoittaa sitä, että näyttö luottaa AMD:n ensimmäisen sukupolven FreeSync-tekniikkaan. Samalla se jää suorituskyvyltään monista 144 ruudun sekuntinopeuteen yltävistä kilpailijoistaan.

Ja koska kyse ei ole 4k-näytöstä, kompromissi on itse asiassa tavallista tuntuvampi. Näytön va-paneelin luontainen erottelu on näet tuumakokoon suhteutettuna maltilliset 2560 x 1440 pistettä.

Tuolla tarkkuudella monet uusimmatkin pelit toimivat jo niin kovalla vauhdilla, että 75 ruudun maksiminopeus saattaa muodostua pullonkaulaksi. Mutta kenties tätä näyttöä ei olekaan suunniteltu ensisijaisesti tinkimättömimmille harrastajille, vaan pikemminkin yhdistelmälaitteeksi tietokone- ja konsolipelaajille.

Muilta osin HP Pavilion Gaming 32 HDR on joka tapauksessa kiinnostava uutuus, koska se näyttää nimensä mukaisesti myös laajasävykuvaa (hdr 11).

Teoreettiseksi kontrastisuhteeksi ilmoitetaan 3000:1.

Niin sanotuin reunaledein toteutettu paneelin taustavalaistus jakaa ruutualan kahdeksaan eri vyöhykkeeseen, joiden kontrastia pyritään säätelemään tilanteen mukaan.

Valmistajansa mukaan keskimääräinen kirkkaus pysyttelee 300 kandelassa per neliömetri, mutta ennakkotietojen mukaan paneeli kykenee ylläpitämään noin 350:n lukemia teoreettisen huippukirkkauden ollessa 600 kandelan tietämillä.

Niin sanottu DisplayHDR 600 -yhteensopivuus edustaa laajasävytekniikan perustasoa, mutta ero tavalliseen kuvaan verrattuna lienee sentään nähtävissä.

Harmaasävyillä mitattu paneelin tyypillinen vasteaika on noin viisi millisekuntia, mutta taustavalon toimintanopeudesta ei kerrota mitään. On siis mahdollista, että hdr-laajasävykuvassa ilmenee  lieveilmiöitä kuten valoisuuden pumppausta tai vastaavaa.

Siitä ei silti pääse mihinkään, että HP Pavilion Gaming 32 HDR lienee luokkansa ensimmäinen 32-tuumainen näyttölaite, joka näyttää laajasävykuvaa dynaamisesti vaihtelevalla nopeudella. Näillä näkymin uutuus tulee virallisesti myyntiin loppukesästä.

Valmistajan muihin julkistuksiin voi tutustua esimerkiksi virallisen lehdistötiedotteen kautta.