Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen arvon noustessa ennennäkemättömiin sfääreihin myös rikollisten mielenkiinto uusia valuuttoja kohtaan kasvaa.

Tekniikan Maailma kertoi jo aiemmin syksyllä, kuinka hakkerit iskevät yhä useammin virtuaalivaluutasta ja riskisijoittamisesta kiinnostuneisiin.

Virtuaalivaluuttansa voi kuitenkin menettää perinteisilläkin keinoilla, kuten Yhdysvalloissa julkisuuteen tullut tapaus osoittaa. Manhattanin piirikunnansyyttäjä tiedotti viime viikolla 35-vuotiaan Louis Mezan ryöstäneen ystävänsä 1,8 miljoonan dollarin arvoisen bittirahalompakon perinteisin keinoin kidnappaamalla ja aseella uhkaamalla.

Mezan kerrotaan järjestäneen tapaamisen ystävänsä kanssa 4. marraskuuta. Uhrin noustessa tila-autoon, jota tämä luuli kyytipalvelun autoksi, auton sisällä odotti aseistettu mies, joka käski uhria luovuttamaan lompakkonsa, kotiavaimensa ja matkapuhelimensa.

Uhrin asuinrakennuksen videovalvonta paljasti Mezan murtautuneen uhrin asuntoon ja poistuneen asunnosta mukanaan laatikko, jonka uskotaan sisältäneen uhrin digitaalisen lompakon. Gizmodon mukaan sanamuoto on epäselvä, mutta tällä tarkoitetaan todennäköisesti sitä, että laatikko sisälsi virtuaalilompakon avainkoodin tai kovalevyn, johon varat oli tallennettu.

Pian tämän jälkeen Meza siirsi noin 1,8 miljoonan arvosta Ethereum-lohkoketjuun sidotun Ether-bittivaluutan varat omaan digitaaliseen lompakkoonsa.

Sillä välin uhrin onnistui paeta autosta ja hälyttää poliisit paikalle. Poliisit saivat Mezan välittömästi kiinni, mutta väitetty apuri on edelleen karkuteillä.

Manhattanin piirisyyttäjän mukaan tapaus ”on osoitus jatkuvasti yleistyvästä ilmiöstä, jossa kyberrikollisuus ja väkivaltarikollisuus risteävät”.

Tiedotteessa varoitetaan tällaisten tapausten lisääntyvän edelleen tulevaisuudessa kryptovaluuttojen arvon kasvaessa.