Japanissa on tällä hetkellä todella kuuma. Lämpötila on monin paikoin reilusti 30 asteen yläpuolella, eikä se välttämättä edes yöllä laske alle 25 asteen.

Voi vain arvata, kuinka kuuma on auringonpaisteeseen päiväksi pysäköidyn auton sisällä. Tai oikeastaan meidän ei tarvitse arvata, sillä aiheesta on kuvamateriaalia Twitterissä.

Ja sen seurauksena myös Japanin Twitter on sulamispisteessä.

Twitter-viesti auton kojelaudalle sulaneesta kumiankasta on saanut reilusti yli 600 000 uudelleentviittausta, 1,1 miljoonaa tykkäystä ja yli 2800 kommenttia.

Onko kuva aito? Onko kumiankka todella sulanut vai onko kuvassa jotain aivan muuta? Onko kyseessä edes sama auto? Kojelauta näyttäisi yhtäkkiä muuttava muotoaan, ja onko edes sen väri sama? Vaihtuuko auton malli välissä? Mitä ihmettä?

Avoimia kysymyksiä on paljon, joten paikalle Twitteriin ovat tietenkin saapuneet myös salaliittoteoreetikot sekä aivan kohtuuttomasti omaa vapaa-aikaansa asian pohtimiseen ja erilaisten mallikuvien luomiseen käyttävät henkilöt.

Mutta toisaalta, kuvat ovat kyllä hienoja. Toyotan esitteistä on kaivettu kojelaudan muotoja ja värejä, ja ne on kaikki koottu yksi toistaan hienommiksi kollaaseiksi.

Valitettavasti useimmat meistä eivät ymmärrä japaninkielisistä kommenteista mitään – ainakaan ilman Google Translatorin apua.

Ja saattaa olla, ettei tapauksen merkittävyyttä tule koskaan ymmärtämään sen avullakaan. Kumiankan tilannetta ovat länsimaisista medioista pohtineet myös esimerkiksi Gizmodo ja Jalopnik.

Koko Twitter-viestiketjuun pääset tutustumaan täällä.

Nyt kysymykseksi jääkin enää se, milloin Suomeen saadaan sellaiset helteet, että Wunderbaumit alkavat sulaa myös Kokkolan korkeudella.